1. A csokoládékrémhez a tejszínt felforrósítjuk és beletördeljük a csokoládét. Megvárjuk amíg a csokoládé elolvad, majd az egészet simára keverjük és hűtőbe tesszük hűlni.
2. A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. A vajat, a cukrot, a mézet, a sót, a vaníliát és a tejet összemelegítjük, azután alacsony lángon 1 percig forraljuk, majd a hozzáforgatjuk a zabpelyhes, lisztes keverékhez. A masszából, egy kanál segítségével kb 6 - 7 db halmot teszünk a tepsibe, egymástól nagyobb távolságra .( Megjegyzés : a korongok sütés közben nagyra nőnek, ezért érdemes két részletben sütni ! )
3. A tésztát kb 8 - 9 perc alatt aranybarnára sütjük, majd 1 - 2 perc hűlés után egy szélesebb lapát segítségével átemeljük egy felfordított pohár tetejére és a széleket óvatosan lenyomjuk kialakítva ezzel a kosár formát.
4. A lehűlt csokis tejszínt habbá verjük, majd csillagcsővel ellátott habzsákba szedjük és betöltjük vele a kosárkákat.