Elkészítés: Egy tálban keverjünk habosra 17 dkg puha vajat és 17 dkg barnacukrot, adjuk hozzá egyenként a tojásokat, majd a darált mandulát és a cukorszirupot. Szitáljuk egy másik tálba a lisztet, a sütőport, a kakaót és a sót, majd kis adagokban adjuk ezeket a száraz hozzávalókat is a tojásos masszához. Keverjük addig, míg a tészta egyenletes állagú nem lesz.
A kész tésztát öntsük 20 cm átmérőjű kivajazott, kilisztezett tortaformába, és előmelegített sütőben süssük 180 fokon 30-35 percig. Akkor jó, ha már nem tapad a tészta a beleszúrt tűre. A kész tortalapot borítsuk rácsra és hagyjuk kihűlni.
A krémhez forróvízbe állított lábasban olvasszunk fel 22 dkg étcsokit, keverjünk bele 22 dkg vajat, 5 dkg barnacukrot, 5 dkg cukrozott sűrített tejet és 2 csepp vanília-kivonatot. Ha kihűlt, tegyük 1 órára a hűtőbe.
A kihűlt tortalapot vízszintesen vágjuk ketté, az egyik felét kenjük meg a krémmel, majd borítsuk rá a másikat, végül kenjük be a csokikrémmel a torta tetejét és oldalát is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre