Elkészítés: A tésztához a cukrot a tojással alaposan kikeverjük. A liszthez hozzáadjuk a kakaóport és a sütőport, majd a cukros-tojásos keverékhez öntjük. Az így kapott sűrű masszát egy kevés olaj és a tej hozzáadásával egyenletesen elkeverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 200 fokon kb. 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A mázhoz a porcukrot, a kakaóport és a darabokra vágott margarint (főtt, forró) kávéval leöntve összekeverjük, majd ezzel a mázzal vonjuk be a sütemény tetejét. Fogyasztás előtt a süteményt egy kis időre hűtőbe tesszük, hogy a bevonat megdermedjen. Kockákra vágva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre