Elkészítés: A csirkemellfilét sózzuk, borsozzuk, elősütjük, majd serpenyőben, fedő alatt még 10 percig pároljuk.
Az avokádót hosszában kettévágjuk, héját eltávolítjuk, húsát felszeleteljük, és a citrom levét rácsurgatjuk.
Az apróra vágott hagymát vajon megpirítjuk. Mikor elkezd pezsegni, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és avokádót. Lassú tűzön pár percig főzzük, majd botmixerrel krémmé törjük. Felforraljuk és tejszínnel dúsítjuk.
A paradicsomokat kettévágjuk, és megsütjük.
A csirkemelleket tálalás előtt felszeleteljük, a paradicsommal díszítjük és a mártással meglocsoljuk.
Ízlés szerint párolt rizst is kínálhatunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre