Csirkemájas rizottó

default user icon
5 3.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemáj
  • 25 dkg rizs
  • 1 csomag fagyasztott mexikói zöldségkeverék
  • 10 dkg reszelt sajt
  • vöröshagyma
  • olaj
  • ételízesítő
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkemájat csíkokra vágom. A vöröshagymát üvegesre pirítom. Hozzáadom a májat. Felöntöm néhány evőkanál vízzel, nehogy leégjen. Pici ételízesítő és bors mehet rá. Párolom fedő alatt.

    Közben 25 dkg rizst üvegesre pirítok. 5 dl vízzel felöntöm, ételízesítővel meghintem, és fedő alatt kis lángon párolom.

    1 csomag mexikói zöldségkeveréket olajon megpárolok, kevés ételízesítő. Ne legyen puha!

    10 dkg reszelt sajttal a májat összeforgatom. Utána ráöntöm a rizst és a zöldségeket. Kikent tűzálló tálba simítom.

    Előmelegített forró sütőben néhány percig pirítom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Gordon Remzi 3 évvel ezelőtt
Megföztem,fincsi.Kezdöknek:A mexicoi zöldségkeverék összetétele gyártónként változó, van olyan, amely csak 3 alapanyagot, zöldborsót, sárgarépát, illetve morzsolt kukoricát tartalmaz, de találunk olyan keveréket is, amelyben az előbb felsoroltakon túl pritaminpaprikát, illetve zöldbabot is találunk. Amennyiben friss zöldségekből magunk állítjuk össze a keveréket, nyugodtan adhatunk hozzá paradicsomot is, illetve használhatunk bébirépát, bébikukoricát is
Nagy Katalin 4 évvel ezelőtt
Pont ezekhez a hozzávalókhoz keresgéltem receptet. MEgfőztem ebédre, finom lett! Köszi a receptet! Én ételízesítőt nem tettem bele csak sót, borsot, majorannát, bazsalikomot és nagyon finom lett.
Szulcsánné Adamek Éva 5 évvel ezelőtt
Köszi a receptet, igazán fincsi. Én tettem hozzá még a majoranna mellett egy üveg gombát is, és a sajtot nem bele kevertem, hanem a tetejére szórtam.
Subáné Mohos Éva Mária 5 évvel ezelőtt
Köszönöm a receptet. Igazán nagyon finom, de én még mielőtt rátettem a sajtot kevertem bele egy csipetnyi majoránnát is. Csak egy ötlet!
Seregélyné 9 évvel ezelőtt
Mióta keresem ezt a rizottót!Köszi :)

Hasonló Receptek

Magazin