Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemáj rizottó

45 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemáj rizottóhoz a csirkemájat kb. 1 cm vastag csíkokra vágom, majd az aprított hagymával együtt a kacsazsíron megpirítom.
  2. Mikor a máj már kellően megpirult, alaposan megborsozzuk, felöntjük a fehérbor felével és közepes lángon, néha megkeverve (vigyázva, hogy a máj ne törjön össze) addig pároljuk, míg a folyadékot teljesen felveszi.
  3. Közben a rizst egy lábasban egy mokkáskanálnyi vajon addig pirítjuk, míg átlátszó nem lesz (kb. 3-4 perc), majd hozzáadjuk a maradék fehérbort, és megvárjuk, hogy elpárologjon, majd felöntjük egy merőkanál alaplével és hozzádobjuk a vajat.
  4. Amikor a rizs már majdnem megfőtt, de még van egy merőkanál alaplevünk, hozzáadjuk a rizshez a csirkemájat, a zúzott fokhagymát, az utolsó kanál levet, megsózzuk és készre főzzük. Ha szeretnénk rá parmezánt tenni, azt is ennél a fázisnál tegyük meg. Aprított petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.

Ajánljuk még:


Megjegyzés

A rizottó egyik kulcspontja, hogy az alaplevet a tűzhely egy másik lángján folyamatosan melegen tartjuk, de úgy, hogy ne forrjon. - GastroHobbi

Ezek is érdekelhetnek