Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemájkrém

15 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát lereszeljük vagy apróbb kockákra vágjuk. Egy kisebb lábasban négy evőkanál kacsazsíron üvegesre pároljuk, majd hozzátesszük a megtisztított és felaprított csirkemájat, a tört fokhagymát és majoránnát. Közepes hőfokon, bő zsiradékban puhára pároljuk. Ha megsült sózzuk, borsozzuk.
  2. Ha langyosra hűlt, botmixer segítségével krémes állagúra pépesítjük. Az elkészült májkrémet tálkába tesszük, a tetejét bevonjuk a maradék kacsazsírral, és fogyasztásig hűtőben tároljuk. Hűtőben tartva akár 2 hétig is fogyasztható. 

Megjegyzés

A házilag készített májkrémet roppant egyszerű elkészíteni és fenségesen finom. - lilalicsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss