Keress receptre vagy hozzávalóra

Csirke zabpelyhes bundában

Hozzávalók

  • 80 dkg csirkecomb vagy csirkemell
  • bors
  • 2 ek zabpehely
  • 2 ek szezámmag
  • 1 ek vegyes zöldfűszer
  • 1 db tojásfehérje
  • A mártáshoz:
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek magos mustár
  • 1 mk vegyes zöldfűszer
  • bors

Elkészítés

    1.

    A húst megmossuk és szárazra töröljük. Megsózzuk és megborsozzuk, majd a hűtőbe tesszük 1 órára.

    2.

    A zabpelyhet összekeverjük a szezámmaggal és a zöldfűszerekkel. A húst először az enyhén felvert tojásfehérjében, majd a zabpelyhes keverékbe forgatjuk. Rányomkodjuk a panírt, és sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és 190 fokon kb. 45 percig sütjük.

    3.

    A mártáshoz a tejfölbe keverjük a zöldfűszert, a mustárt egy kevés sóval és borssal. A csirkét a mártással és tetszőleges körettel kínáljuk. 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin