Részletes receptkereső »
  •  
  •  

RECEPT

« vissza

Csíkos piskótatekercs

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Csíkos piskótatekercs

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 119
  • Elküldve: 49

Hozzávalók:

  • A sárga tésztához:
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál víz
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A barna tésztához:
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál víz
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 5 evőkanál cukor
  • 1/2 csomag sütőpor

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a vizet, és habosra verjük a cukorral. Ha ezzel megvagyunk, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Összekeverjük. Hasonlóképpen elkészítjük a barna tésztát is azzal a különbséggel, hogy a kakaópor is beleszitáljuk a liszttel egy időben. Ha ezzel megvagyunk külön tálban felverjük a 3-3 tojásfehérjét kemény habbá, majd a keverékekhez adjuk.

Kikenünk és lisztezünk egy tepsit, amibe habzsákból vagy kanállal átlósan felváltva belecsíkozzuk a kétféle piskótát.

Kb. 150 fokos sütőben megsütjük kb. 20- 25 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük.

Ha megsült, kivesszük a tepsiből, konyharuhával vagy zsírpapírral feltekerjük, és hagyjuk kihűlni. Kihűlés után tetszőleges krémmel töltjük.

Megjegyzés:

Tölthetjük keményebbre főzött vaníliapudinggal. Én cukrot szoktam habosra keverni margarinnal, és ebbe teszek citromot (héját reszelve, illetve a levét), vagy gesztenyemasszával töltöm a tekercset.

Krémet szándékosan nem írtam hozzá, mert minden édes krém illik bele. Nálunk a citromos a legkelendőbb.

A receptet és a fotót Bernadetta küldte. Köszönjük!

Bernadetta receptjeiből:
Tejfölös-sajtos pogácsa
Francia almatorta IV.
Mézeskalács-házacska
Csíkos piskótatekercs
Hájas sütemény
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 4 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2011. június 12. (vasárnap) 12:54
    Megsütöttem. Tökéletes! Köszönöm!
    gerocsgabi szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
Receptválogatás
Pazar piték
Lágy, omlós tészta fogja körül a gazdag tölteléket, ami lehet édes és sós is. Gyümölcs, mák, dió, túró, de gomba, hús és zöldségek is kerülhetnek bele. Még tortának is készíthető!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Hagymás szűzpecsenye salátával és kéksajttal Hagymás szűzpecsenye salátával és kéksajttal
Narancsos-datolyás karfiolsaláta csicseriborsóval Narancsos-datolyás karfiolsaláta csicseriborsóval
Reszelt túrós süti Reszelt túrós süti
Burgonyakrokett V. Burgonyakrokett V.
Mesés almás pite IV. Mesés almás pite IV.
Sajtos lepcsánka (tócsni) Sajtos lepcsánka (tócsni)
Kapris-kapros lazac Kapris-kapros lazac
Kakukkfüves tepsis csirke zöldségekkel Kakukkfüves tepsis csirke zöldségekkel
Almás piskóta II. Almás piskóta II.
Sonkás-ricottás quiche Sonkás-ricottás quiche
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122963_szilvas-pite-110.jpg Csupa szilvás kerek pite - gyömbérrel és vaníliával

A piték megunhatatlan klasszikusok, mindenféle gyümölccsel, akár kerek, akár szögletes formában sütve biztos sikerre számíthatnak.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/119000/119246_kelt-teszta-110.jpg A tökéletes kelt tészta

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől – nem minden alap nélkül. Van ugyanis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122939_chowder-110.jpg Chowder, a tartalmas egytálétel

Az angolszász vidékek kedvelt egytálétele, a chowder több száz éve jött létre, a szegények konyhájának laktató fogásaként.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122957_korte-110.jpg Körte, a varázslatos

A körte - az almához hasonlóan - egész évben beszerezhető, mégis évente csak hat kilót eszünk meg belőle fejenként. Pedig…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122946_pizzas-masni-110.jpg Kenyér négyszer újragondolva

Ott búcsúztunk el egy héttel ezelőtt, hogy elárulom, miért nem készült vasárnapi ebéd, és azt is, hogy mi a legújabb sós…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122930_kezdo-konyha-110.jpg Ketten, kis pénzből, könnyedén

Most induló sorozatunk afféle segítségnyújtás a konyhai feladatokkal ismerkedő olvasóinknak. Azoknak, akik nem gyakorlottak, akik…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122922_arancini-110.jpg Arancini, a szicíliai rizsgolyó

Kis kerek, aranyló golyóbisok, amelyek kívül ropogósak, belül pedig izgalmas rizstölteléket rejtenek. Nem más ez, mint a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/112000/112886_vargabeles-110.jpg A vargabéles-rejtély

Sokan először a menzán találkoztunk ezzel a furcsa, de nagyon finom desszerttel, amit jó nagy kockára vágva, porcukorral vagy…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept