Csíkos piskótatekercs

default user icon
4 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A sárga tésztához:
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál víz
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A barna tésztához:
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál víz
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 5 evőkanál cukor
  • 1/2 csomag sütőpor

Elkészítés

    Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a vizet, és habosra verjük a cukorral. Ha ezzel megvagyunk, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Összekeverjük. Hasonlóképpen elkészítjük a barna tésztát is azzal a különbséggel, hogy a kakaópor is beleszitáljuk a liszttel egy időben. Ha ezzel megvagyunk külön tálban felverjük a 3-3 tojásfehérjét kemény habbá, majd a keverékekhez adjuk.

    Kikenünk és lisztezünk egy tepsit, amibe habzsákból vagy kanállal átlósan felváltva belecsíkozzuk a kétféle piskótát.

    Kb. 150 fokos sütőben megsütjük kb. 20- 25 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük.

    Ha megsült, kivesszük a tepsiből, konyharuhával vagy zsírpapírral feltekerjük, és hagyjuk kihűlni. Kihűlés után tetszőleges krémmel töltjük.

Megjegyzés

Tölthetjük keményebbre főzött vaníliapudinggal. Én cukrot szoktam habosra keverni margarinnal, és ebbe teszek citromot (héját reszelve, illetve a levét), vagy gesztenyemasszával töltöm a tekercset.

Krémet szándékosan nem írtam hozzá, mert minden édes krém illik bele. Nálunk a citromos a legkelendőbb.

Nagy Bernadett
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Szőlősi Gabriella 5 évvel ezelőtt
Megsütöttem. Tökéletes! Köszönöm!
Ékes Andrea 5 évvel ezelőtt
Csatlakozom, nekem is nagyon tetszik!!
Horváth Thilia 5 évvel ezelőtt
Mi ez a szépség ??????????????
Molnár Gyuláné 5 évvel ezelőtt
HÜÜÜÜÜ! Ezt nagyon ötletes, nagyon remek!

Hasonló Receptek

Magazin