Elkészítés: A tojásfehérjét kicsi sóval elkezdjük verni, majd a cukorral tovább verjük kemény habbá, majd hozzáadjuk a tojássárgákat is, végül lazán beleforgatjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport, a fahéjat úgy hogy ne törjük meg nagyon. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük. Még melegen lehúzzuk róla a sütőpapírt is, feltekerjük.
Közben elkészítjük a krémet: a pudingport megfőzzük, hűlni hagyjuk, vigyázva arra, hogy ne börösödjön meg, többször keverjük meg, és a legjobb, ha az edényre teszünk egy fedőt is. Ha már kissé kihűlt, megkenjük vele a tésztát, a hosszabbik szélére tesszük a banánokat, és innen kezdve feltekerjük.
A mázhoz a hozzávalókat állandó keverés mellett felhevítjük, majd a tekercsre kenjük. A kész sütit hűtőben legalább fél napig hagyjuk dermedni, majd szeletelhetjük. Nagyon finom csokimázzal is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre