Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csicseriborsós lencsesaláta füstölt kolbásszal

MME MME
45 perc
rafinált
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A lencsét és csicseriborsót leöblítjük, leszűrjük, és külön tálakban hideg vízbe áztatjuk, majd másnap külön-külön, forrásban lévő, sós vízben puhára főzzük. Ha kész, leszűrjük, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
  2. A meghámozott lila hagymát vékonyan felszeleteljük, majd rálocsolunk 1 ek ecetet, rászórunk egy csipet sót és cukrot, majd legalább 30 percig pihentetjük, hogy kissé megpuhuljon.
  3. A kolbászt  karikákra vágjuk, majd a felforrósított olajon ropogósra sütjük. A megsült kolbászt papírtörlőre szedjük, a zsiradékot félretesszük.
  4. A megtisztított szárzellert apróra kockázzuk, a megmosott zellerlevelet és petrezselymet durvára aprítjuk. A maradék ecettel elkeverjük a mustárt, majd hozzácsorgatjuk a kolbász kisült zsírját. A lencsét és a csicseriborsót  összeforgatjuk a zöldekkel, a lecsepegtetett lila hagymával és a mustáros öntettel. Az egészet sózzuk és borsozzuk, végül a tetejére szórjuk a ropogós kolbászdarabkákat. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss