Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Első hallásra meglepőnek, sőt akár viccesnek is tűnhetnek ezek a tippek, mégis bizonyítottan előremozdítják a fogyást.
Bármennyire szeret is az ember főzni, olykor jól jön, ha nem kell túl sok időt a konyhában tölteni. Íme néhány bevált praktika, amivel felgyorsítható a folyamat!
Legyen szó savanyúságról, lekvárról vagy kompótról, ha jól rázártuk a befőttesüveg tetejét, szinte kínszenvedés kinyitni. Egyesek konyharuhával fogják meg, míg mások késsel feszegetik le, ám ez utóbbi különösen balesetveszélyes. Mutatunk egy technikát, amivel villámgyorsan kinyitható.
Olyan kaja, amit nem véletlenül imádunk: általában minden hozzávaló megtalálható a hűtőben és a kamra mélyén, nem kell sok idő az elkészítéséhez – legalábbis úgy hisszük –, finom és laktató. Ennek ellenére előfordul, hogy nem lesz tökéletes a végeredmény. Mutatjuk, miért!
Lapul otthon muffinsütőd? Ha igen, akkor mutatunk néhány tippet, mire használhatod még a muffinok sütésén kívül. Több lehetőség rejlik benne, mint gondolnád!
Videó
Sokan úgy gondolják, hogy a tojásfőzés a konyhai műveletek egyik legalapvetőbb feladata. Ez részben így is van, ám a megszokott klasszikus főzési módszereken túl is van élet. Csavarj egy jót a már megszokott metóduson és legyél te is profi, ha tojásfőzésre kerülne a sor. Sajátítsd el a legjobb praktikákat most!
Gyakran tapasztaljuk, hogy az élelmiszerre szánt költségkeretet sokkal könnyebb átlépni, mint betartani. Ez okozhat némi feszültséget a hó végén, ám a jó hír az, hogy tervezéssel és egy kis elszántsággal jóval visszavehetünk a kiadásokból.
Igazán fel tudja dühíteni az embert, mikor a tükör előtt derül ki, hogy a kiszemelt ruhadarab tiszta szösz. Szerencsére léteznek egyszerű trükkök, amivel könnyedén eltávolíthatjuk őket.
Mindig túlfőzöd a tojást? Vagy épp túlságosan folyós marad a sárgája? Mutatjuk, milyen lesz a főtt tojás, ha 4-6-8-10 percig főzöd!
Rendkívül egyszerű, de nagyon hatékony trükköt mutatunk, hogy mostantól mindig tökéletesen érett avokádót választhass a boltokban!
Csak most vetted elő az új szivacsot, de már az első mosogatás után tele van kenyérmorzsával és paradicsomszósszal? Nyugi, nem kell egyből a kukába dobnod! Ha a következő praktikákat beveted, a szivacsod a sokadik mosogatás után is tiszta és baktériummentes lesz!
Vannak, akik természetesnek veszik, hogy a nagymamájuk házilag gyúrja a szilvás gombóc tésztáját, de a legtöbben nem vagyunk ilyen szerencsések, és csak a kissé fojtós, jellegtelen, fagyasztott változatot ismerjük. Én is ezt ettem egész gyerekkoromban, és sosem értettem a dögunalmas ízű gombócok népszerűségét egészen addig, míg egyszer el nem készítettem úgy, „ahogy kell”, friss alapanyagokból. Ekkor vált világossá előttem, mégis miért is olyan népszerű ez a kultétel. Íme néhány tanács Déri Szilvi bloggertől, alias Házisáfránytól!
A legegyszerűbb süteménynek mondják, mert mindig minden van hozzá otthon, még a legegyszerűbb háztartásban is. Tojás, liszt, cukor. Ennyi. Viszont ezer módon variálható.
Török Zsuzsa
A gyúrt omlós tészta ideális alap kiadós édes és sós töltelékek alá. Kevés hozzávalóból egykettőre összeállítható, ráadásul a felhasználásig a hűtőben tárolható. Érdemes egyszerre több adagot készíteni belőle, ha kedvenced a pitetorta és a quiche.
Néhány apró változtatás a környezetedben és az étkezési szokásaidban elősegítheti a fogyókúrád sikerét, hiszen nagyobb eséllyel kerülheted el a kisebb-nagyobb bűnbeeséseket.