Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 trükk, amivel könnyen eltávolíthatod a szöszöket a ruháidról

default user icon
MME
Igazán fel tudja dühíteni az embert, mikor a tükör előtt derül ki, hogy a kiszemelt ruhadarab tiszta szösz. Szerencsére léteznek egyszerű trükkök, amivel könnyedén eltávolíthatjuk őket.

 1. A legegyszerűbb megoldás

Igen népszerű és egyszerű praktika a ragasztószalag. Minél szélesebb a cellux annál könnyebb dolgunk lesz. Vágjunk le egy közepes hosszúságú darabot, majd ragasszuk rá a szöszös részre és húzzuk le. Amennyiben csak keskenyet találunk, a ragasztós résszel kifelé tekerjük körbe kezünket, és így tapogassuk végig a ruhát. 

2. A csodatévő szivacs

Ami biztosan minden háztartásban megtalálható az a mosogatószivacs. A nagyobb szöszök eltávolításához használjuk a puhább részét. Vizezzük be, de nagyon fontos, hogy csak épphogy nedves legyen. Ezután finoman dörzsöljük vele az anyagot. Amennyiben apróbb szöszökről van szó, akkor a durvább felét kell használnunk. Viszont ezzel óvatosan bánjunk, nehogy megsértsük az anyagot vagy kihúzzuk a szálakat. 

3. Töltődjünk fel elektromossággal 

Ha nincs otthon szöszleszedő, akkor egy régi nejlonharisnyából és egy hajkeféből mi is készíthetünk. A harisnyát daraboljuk fel, hogy többször is használhassuk. Ezután húzzuk rá a kefére és kezdjük el fésülni a textíliát. A nejlon és az anyag között keletkező elektromosság miatt a harisnyára ráragadnak a szöszök. 

4. Csak nyisszantsuk le!

Amennyiben nagyobb szöszökről vagy bolyhokról van szó, akkor először vágjuk le őket ollóval. Semmiképpen ne kezdjük el tépkedni, mert csak még több szálat húzunk ki. Viszont az eszköz is megsértheti a ruhát, ezért ne kapkodjunk!

5. Borotváljuk le a bolyhokat 

A bolyhokra a legjobb ellenszer a közönséges borotva. Sokkal olcsóbb mintha gőzborotvát vásárolnánk, viszont ugyanolyan praktikus. A megfelelő szögben tartva száliránnyal megegyező irányban húzzuk végig, majd alaposan rázzuk ki. 

6. Nem mindegy hogyan mosunk

A bolyhok legnagyobb része tisztítás közben keletkezik, ezért is fontos, hogy helyesen csináljuk. A ruhákat minden esetben kifordítva tegyük gépbe. Amennyiben finom anyagról van szó csomagoljuk mosózsákba vagy párnahuzatba. 

Még több életmódtanácsot és diétatippet találsz a Fanny Magazin eheti számában - keresd az újságárusoknál vagy rendeld meg online!

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss