Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A hűtőszekrényben lévő nedvesség kis mértékben teljesen normális jelenség, a hőmérséklet-különbségből adódik. Gond akkor van, ha túl sok víz gyűlik fel – ez az ételeknek sem jó, és a villanyszámla is megugorhat. Mutatjuk, hogyan előzheted meg a bajt!
Kétségkívül a mosogatógép az egyik leghasznosabb konyhagép, azt viszont nem árt figyelembe venni, hogy nem minden konyhai eszközt tisztíthatunk meg vele. Íme 8 dolog, amit tilos beletenni, ezeket inkább kézzel érdemes elmosogatni.
A citrusos sütemények kedvelői pontosan tudják, hogy néha kevésnek bizonyul a citrom és a lime a vágyott fanyar, édeskés íz eléréséhez: az igazán ízletes desszertek elkészítéséhez citromsavra van szükség. Ha eddig csak szörpök és teák ízesítésére használtuk a citromsavat, ideje felfedezni, hogyan hat sütemények adalékanyagaként.
A hagyományosan asztalunkra kerülő vasárnapi rántott húst sokan a bécsi szelettel azonosítják, pedig több tekintetben is különbözik a tányérról lelógó méretű eredetitől.
A parfümkészítés művészet, de nem olyan bonyolult, mint elsőre gondolnánk. Ezzel a módszerrel otthon is előállíthatjuk kedvenc illatainkat.
Mindmegette
A nagy közös tojásfestés minden családban remek szórakozást jelent. Van aki ragaszkodik az évek óta bevált színezési praktikákhoz, de akadnak olyanok is, akik szívesen kipróbálnak új dolgokat. Amennyiben te is nagy kísérletező vagy, akkor nézd meg, hogyan lehet felhasználni a muffinsütőt a tojásfestéshez.
Hajgumi, hajcsat vagy hajkefe, ezek az igazán gyorsan fogyó eszközök egy családnál, főleg akkor, ha több kislányt is nevelnek a szülők. A hajgumiból nem lehet eleget vásárolni, ugyanis vagy eltűnik, vagy úgy megcsavarodik, hogy szinte már használhatatlan lesz, ugyanis kitépi a gyerkőc hajszálait. De van erre egy megoldás!
Különösen húsvétkor érezhetjük úgy, hogy főtt tojásból nem elég, de bizony előfordul, hogy túl sokat főzünk egyszerre, és nem fogy el a családi étkezéseken. Mivel kényes élelmiszerről van szó, fontos, hogy megfelelő módon és ideig tároljuk, különben komoly problémákat okozhat. Most eláruljuk, mik a tárolás legfontosabb kritériumai.
A szódabikarbóna minden háztartás jolly jokere, bármilyen szempontból. Használhatjuk a sütéshez-főzéshez, ugyanakkor bevethetjük a hétvégi nagytakarításkor is. Nincs még egy ilyen sokoldalú csodaszer, és most egy újabb oldaláról ismerhetjük meg.
Ha büdös a kuka, a konyhában sosem lesz kellemes illat. Mivel folyamatosan újratermeljük a szemetet, szinte elkerülhetetlen, hogy a kuka bekoszolódjon, ám van egy rendkívül egyszerű és olcsó trükk, amivel szagtalaníthatjuk a konyhai szemetest.
A nagymama pogácsatésztája mindig megkel, a piskótája szép magasra sül, az almás pitéje pedig mennyei omlós. Hiába kérjük el a receptet, otthon valahogy semmi sem sikerül olyanra, mint az övé. Mi lehet a titka? Adunk néhány régimódi, ám jól bevált tippet, amit ha bevetsz a következő sütéskor, talán még a nagyi is megdicsér.
A karamellkészítés nagyon egyszerű, ám mégsem szívesen fogunk hozzá. Ha nem figyelünk oda, könnyen leéghet és keserű ízű lesz. Most segítünk, hogy elkerüld a buktatókat és mennyei finom karamellszószt készíts a desszertjeidhez.
Ha szeretsz sütögetni, akkor jó, ha tisztában vagy a tökéletes tojásfehérjehab készítésének minden apró trükkjével. Már csak azért is előny, ha profi vagy a témában, mert a süteményeken túl még egy bögre meleg kakaóval vagy forró csokoládéval is csodát tesz. Téged is érdekel a titok? Akkor van egy jó hírünk. Farkasinszki Ildikó a Sütisuli legújabb videójában bemutatja, hogyan lesz tökéletesen fényes a tojáshab.
A petrezselyem talán az egyik legnépszerűbb és leggyakrabban használt fűszernövények egyike. Előkészítése során késsel apróra vágjuk, és már mehet is az ételbe.
Miután megtisztítjuk a vöröshagymát, fogjuk a héját és automatikusan a kukába dobjuk. Pedig nem kellene azonnal ezt tenni, ugyanis számos dologra remekül használható a hagyma külső része. Nézzük a lehetőségeket!