Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A derelye olyan étel, aminek számos verziója látott már napvilágot azóta, hogy 1786-ban feltűnt hazánk egyik receptkönyvében. Van, aki egyszerű gyúrt tésztából készíti, de a burgonyás változatát is sokan kedvelik. Töltelékként talán a túró a legnépszerűbb, de szilvalekvárral is kiválóan működik. Ha forgatásra kerül a sor, és nem „csupaszon" fogyasztjuk, előkerül az aranysárga prézli is, mielőtt megszórnánk porcukorral. Íme, a legjobb túrós derelye receptje videón:
Ildikó Anita
Ha eper, akkor vanília-, esetleg csokoládékrém, tejszínhab, vagy tiramisu és sajttorta az a desszert, ami először eszünkbe jut. De hogyan hozzuk össze három örök kedvencünkkel: a kókuszkockával, a túrógombóccal és a derelyével? Mutatjuk!
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Ékes Andrea
Rozsnyai Gabriella
CSEH JÁNOS
PATAKY KRISZTINA