Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvalekváros derelye, ahogy a nagyi csinálta

MME MME
45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy keverőtálba szórjuk a lisztet, és hozzáadunk 1 nagy csipet sót. A közepébe vájt mélyedésbe ütjük a tojásokat, belecsorgatjuk a 120 ml langyos vizet, és kézzel puha, rugalmas tésztává dolgozzuk.
  2. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk kb. 5 mm vastagra nyújtjuk, és egy széles szájú pohárral vagy nagyobb (6-8 cm-es) pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki belőle.  1-1 tk átkevert lekvárt teszünk a körök közepére, és félbehajtjuk őket, és egy belisztezett villával gondosan lenyomkodjuk le a széleket.
  3. A derelyéket forrásban lévő, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük őket. Közben a zsemlemorzsát aranyszínűre pirítjuk a felforrósított olajon, végül hozzákeverjük a porcukrot, és megforgatjuk benne a derelyéket.

    BUKTA, FÁNK, ZSERBÓ ÉS DERELYE: LEKVÁROS FINOMSÁGOK! - VÁLOGATÁS >>> 

Ezek is érdekelhetnek