A sertéscombot beáztatjuk egy éjszakára, egy másik edényben pedig a babot. Másnap leöntjük a húsról vizet, és friss, hideg vízzel felöntve puhára főzzük. Hagyjuk a főzőlében kihűlni, majd kis kockákra vágjuk a húst.
Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk rajta a megtisztított, felkockázott sárga- és fehérrépát, a felaprított hagymát, valamint a finomra zúzott fokhagymát. Megszórjuk a pirospaprikával, és felengedjük a füstölt hús főzőlevével. Hozzákeverjük a beáztatott és leszűrt babot, a mustárt, a babérlevelet, a felkockázott zöldpaprikát, a meghámozott, felaprított paradicsomot és a fehérborecetet.
Kemény, gyúrt tésztát készítünk a csirkehúsos ravioli receptjében leírtak szerint. A cipócskákat vékony lappá nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kis köröket szúrunk ki belőlük. A széleket megkenjük 1 db felvert tojással, és a tésztakörök egyik felén elosztjuk a húst. Rájuk hajtjuk a másik felüket, és egy tompább kés hegyével körbenyomkodjuk.
A töltött tésztákat forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és a levesbe tesszük. A felaprított zellerzölddel meghintve tálaljuk.