hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barátfüle (lekváros derelye)

2 4.5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzükmajd félrerakjuk kihűlni. Ezt követően megpucoljuk, és áttörjük egy nagyobb tálba.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a búzadarát, a tojást, a sót, és pici cukrot. Rugalmas, puha tésztát gyúrunk. Lisztezett asztalra rakjuk, és 2 gombócot formázunk belőle. Az egyik lesz az alja, a másik a teteje.
  3. A tésztákat kinyújtjuk, lehetőleg hasonló méretűekre, majd lekvárt kanalazunk az egyikre (annyit, ahány darab barátfülét szeretnénk).
  4. Sodrófára tekerjük a másik tésztát, és betakarjuk vele az alsó, lekváros tésztát. Az ujjunkkal körbenyomkodjuk, majd derelyevágóval véglegesen elvágjuk a derelyéket.
  5. Közben egy nagy lábosban sós vizet forralunk. Egyszerre csak 4-5 derelyét teszünk a vízbe, majd 2-3 perc főzés után kivesszük, és a vajban aranybarnára pirított zsemlemorzsába megforgatjuk. Addig ismételjük, amíg el nem fogynak a tészták. Ha kész, fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

Ajánljuk még:

SZILVALEKVÁROS DERELYE, AHOGY A NAGYI CSINÁLTA>>> 

EPERREL TÖLTÖTT DERELYE TEJFÖLMÁRTÁSSAL>>> 

SZILVALEKVÁROS DERELYE HÁZILAG>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss