Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hortobágyi sós derelye

90 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A lebőrözött csirkecombokat sózzuk és borsozzuk meg, és a felforrósított olajon süssük pirosra őket minden oldalukon. Vegyük ki a húst, és a visszamaradt zsiradékon süssük üvegesre a hagymát. Hintsük meg a pirospaprikával, öntsünk alá 0,5 dl vizet, és forraljuk be.

2.

Adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot és paprikát, valamint 1 dl vizet. Főzzük puhára 45 perc alatt. Vegyük ki a húst, csontozzuk ki, és vágjuk falatnyi darabokra. Keverjünk el 1 ek lisztet a tejfölben, és habarjuk be vele a párolólevet. 2 ek mártást forgassunk össze a hússal.

3.

Gyúrjuk össze a lisztet a tojással és egy csipet sóval. Osszuk két részre a tésztát, kenjük meg őket olajjal, majd folpakba csomagolva tegyük a hűtőbe 1 órára. Ezután nyújtsuk mindkét adagot vékony lappá. Az egyikre tegyünk kis halmokat a töltelékből, körülöttük vízbe mártott ecset segítségével nedvesítsük meg a tésztát. Fektessük rá a másik lapot, és nyomkodjuk össze őket úgy, hogy ne maradjon levegő a töltelék körül. Derelyevágóval aprítsuk fel a tésztát.

4.

Forrásban levő, sós vízben főzzük a derelyéket 3 percig. Tálaljuk a forró mártással, paprikakockákkal megszórva.

MÉG TÖBB ISTENI HORTOBÁGYI PALACSINTA RECEPT >>> 

MAGYAROS FINOMSÁGOK >>> 

HAGYOMÁNYOS CSIRKEPÖRKÖLT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss