Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Céklás tojássaláta

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 2 dl cékla leve
  • 20 dkg ceruzabab
  • 1 db citrom
  • 4 ek olívaolaj
  • 1/4 tk méz
  • 15 dkg salátalevél
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. A tojásokat sós vízben keményre főzzük, majd hideg víz alatt megpucoljuk, és egy mélyebb müzlistálba tesszük. Ráöntjük a céklalevet, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a tojásokat. Ezután egy órára hűtőbe tesszük.
    2. Amíg színesednek a tojások, felforralunk kb. 2 liter vizet. Megsózzuk fél tk sóval, majd 2 percre beletesszük a zöldbabot. Az idő letelte után azonnal lehűtjük hideg vízzel, így megtartja a színét és a roppanósságát, majd lecsepegtetjük.
    3. Egy keverőtálba kifacsarjuk a citrom levét, majd hozzáadjuk a mézet, és elkeverjük. Egy kisebb habverő segítségével hozzáadagoljuk az olajat, és egyneművé keverjük. A tojásokat kivesszük a céklaléből, és elnegyedeljük őket. A salátaleveleket és a babot összeforgatjuk a mézes öntettel, majd tányérra rendezzük őket. Végül megszórjuk frissen őrölt borssal. Lazaccal és a főtt tojással kínálhatjuk. 

Megjegyzés

Recept és fotó: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek