Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklás brownie málnás habkoronával

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
  • 12,5 dkg főtt cékla
  • 12,5 dkg étcsokoládé
  • 6 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2,5 dkg étkezési keményítő
  • 1/2 kávéskanál sütőpor
  • 2 dkg cukrozatlan kakaó
  • 5 dkg darált dió
  • 2 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • A málnahabhoz:
  • 5-10 dkg málna
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

Elkészítés: A céklát puhára főzzük, majd meghámozzuk és pépesítjük (én aprítóval pépesítettem).

A csokoládét a margarinnal gőz fölött felolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk, majd egy tálba önteni, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat. Ezután belekeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a pépesített céklát, a kakaót, a sütőporral összekevert darált diót, végül a keményítőt. Pár perc alatt így együtt simára keverjük.

Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, a tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd előmelegített sütőben közepes lángon kb. 25-30 percig sütjük (én légkeverésnél 30 percig sütöttem).

A sütőből kivéve a formábam hagyjuk langyosra hűlni, majd rácsra helyezzük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A málnahabhoz a málnát leturmixoljuk, egy szitán átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a pépesített málnát.

A kihűlt tortát visszahelyezzük a formába, majd a tetejére kanalazzuk a habot. Hűtőbe tesszük, hogy a hab egy kicsit megdermedjen és a málnás ízzel jól összeérjen.

Ezek is érdekelhetnek