Burgonyás spenótkrémleves

Hozzávalók

  • 2 db burgonya
  • 30 dkg friss spenót
  • 4 dkg vaj
  • 6 dl húslevesalaplé
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg reszelt sajt
  • frissen őrölt bors
  • 4 szelet toastkenyér
  • 4 ek olaj

Elkészítés

    1.

    Kockázzuk fel a burgonyát. Pirítsuk meg a vajon, majd öntsük fel a húslevessel, és kis lángon főzzük puhára. Mossuk meg a spenótot, szárogassuk meg és tépkedjük falatnyi darabokra.

    2.

    Ha elkészült, szórjuk bele a falatnyi darabokra tépkedett spenótot. Főzzük további 5 percig. Pürésítsük, gazdagítsuk a tejszínnel, és keverjük bele a reszelt sajtot. Sózzuk, borsozzuk meg ízlés szerint.

    3.

    Kockázzuk fel a kenyérszeleteket, és pirítsuk meg az olajon. Tálaljuk a levest forrón kenyérkockákkal.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin