Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Burgonyás-medvehagymás pogácsa

2 5/5

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg burgonya
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db egész tojás villával felverve
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag instant élesztő (7 g-os)
  • 20 dkg vaj
  • 2 tk só
  • 2 tk cukor
  • 7 dkg vaj
  • kb. 12 szál aprított medvehagyma (fagyasztott volt)

Elkészítés

    1. A tésztához szétmorzsoljuk a vajat a lisztben, és összegyúrjuk afőtt, áttört, langyosra kihűtött burgonyával, a felvert tojás bő 2/3 részével, valamint a tejföllel. az élesztővel, a vajjal, a sóval és a cukorral. A tésztát összegyúrjuk, konyhai hőmérsékleten, letakarva 15 percig pihentetjük.
    2. Közben 7 dkg vajat az aprított medvehagymával habosra keverünk.
    3. A tésztát téglalap formára kinyújtjuk, és megkenjük a kikevert vajas-hagymás krémmel. Feltekerjük, mint a bejglit, két végét középre hajtjuk, és 20 percig letakarva pihentetjük.
    4. Bő ujjnyi vastagra nyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt nagy tepsibe, egymástól kissé távol sorakoztatjuk.
    5. Meleg helyen kelesztjük 1/2 órát, tetejüket megkenjük a maradék felvert tojással, szezámmagot szórunk rájuk, és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

      A SALÁTÁN TÚL: 50 BEVÁLT MEDVEHAGYMÁS RECEPT! >>> 

      MEDVEHAGYMÁS FINOMSÁGOK >>>

Megjegyzés

A fagyasztott medvehagyma kevés kiengedett levét öntsük le, mielőtt a vajjal összekevernénk!

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

gaby53
Nagyon-nagyon szívesen kedves Zsuzsca! :) üdv.Gabi
garfild
Kedves Gaby !! Nagyon szepen koszonom a receptet, husvetra elkeszitettem es hatalmas sikere volt !!! Igazan finom es kulonleges csak ajanlani tudom hogy minel tobben keszitseg el ! Meg 1x koszi Zsuzsca

Hasonló Receptek

Magazin