Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Burgonyakrémleves virslivel

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db póréhagyma
  • 1 ek olaj
  • 40 dkg burgonya
  • 3 db húsleveskocka
  • frissen őrölt bors
  • 20 dkg cukrozatlan habtejszín
  • 4 db virsli
  • 15 dkg tejföl
  • bazsalikom

Elkészítés

    1. A meghámozott hagymát finomra vágjuk, a megtisztított pórét felkarikázzuk. Mindkettőt 5 percig pároljuk a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott burgonyát, és együtt pirítjuk néhány percig. Azután felöntjük 1,5 l vízzel, és belemorzsoljuk a húsleveskockát. Felforraljuk, majd lefedve, kis lángon puhára főzzük a burgonyát.
    2. Megsózzuk, megborsozzuk a levest, majd botmixerrel pürésítjük. Felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a felkarikázott virslit, és ismét felforraljuk. Végül lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a tejföl 1/3-át, és tányérokba adagoljuk. A megmaradt tejföllel, néhány levél bazsalikommal és frissen őrölt borssal tálaljuk.

      KRUMPLIFŐZELÉK, PAPRIKÁS ÉS RAKOTT KRUMPLI: OLCSÓ ÉS GYORS FOGÁSOK BURGONYÁBÓL >>> 

      BÉCSI KRUMPLISALÁTA VIRSLIVEL >>> 

      MAGYAROS KRUMPLILEVES KOLBÁSSZAL >>> 

Megjegyzés

A bársonyosan krémes levest a virslikarikák teszik még ízletesebbé, a frissen őrölt bors pedig kellemesen fűszeressé varázsolja.
Az íze tökéletes, - aki fél attól, hogy nagyon erős krumpli íze van, ne tegye, mert bármilyen meglepő is, a kész levesnek nincs krumpli íze. A virsli mellé tehetünk krutont, levesgyöngyöt de tésztát is. Érdemes kipróbálni pirított baconnel is.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin