Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bécsi krumplisaláta virslivel

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott burgonyát a szokásos módon megfőzzük kb. 20 perc alatt, majd leszűrjük, meghámozzuk és felszeleteljük. Az apróra kockázott sonkahagymát 1 ek olajon megpároljuk, majd felöntjük az alaplével, és hozzáadunk 1 ek borecetet. Beleforgatjuk a burgonyát, és kis lángon addig főzzük, amíg felszívja a folyadékot.
  2. A megtisztított fokhagymát présen áttörjük vagy összezúzzuk. A virslit és a metélőhagymát vékonyan felkarikázzuk. Az öntethez egy tálban kikeverjük a maradék 3 ek borecetet egy kevés őrölt borssal és sóval, valamint a fokhagymával, a mustárral és a maradék 5 ek olajjal. Hozzáadjuk a metélőhagyma felét, majd óvatosan beleforgatjuk a burgonyát és a virslit.
  3. A salátát egy rövid ideig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, végül a maradék metélőhagymával megszórva tálaljuk.

    Még több saláta >>> 

    Még több köret >>> 

    Receptek krumplival >>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Wirths PR / Trendxpress - MME
Burgonyasalátához a legjobb a hosszúkás, nem szétfövő kiflikrumpli. Kis mérete és hengeres alakja miatt szépen szeletelhető.

Ezek is érdekelhetnek

Friss