A megmosott burgonyát a szokásos módon megfőzzük kb. 20 perc alatt, majd leszűrjük, meghámozzuk és felszeleteljük. Az apróra kockázott sonkahagymát 1 ek olajon megpároljuk, majd felöntjük az alaplével, és hozzáadunk 1 ek borecetet. Beleforgatjuk a burgonyát, és kis lángon addig főzzük, amíg felszívja a folyadékot.
A megtisztított fokhagymát présen áttörjük vagy összezúzzuk. A virslit és a metélőhagymát vékonyan felkarikázzuk. Az öntethez egy tálban kikeverjük a maradék 3 ek borecetet egy kevés őrölt borssal és sóval, valamint a fokhagymával, a mustárral és a maradék 5 ek olajjal. Hozzáadjuk a metélőhagyma felét, majd óvatosan beleforgatjuk a burgonyát és a virslit.
A salátát egy rövid ideig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, végül a maradék metélőhagymával megszórva tálaljuk.