Brokkolis burgonya hollandi mártással

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 80 dkg burgonya (nagy szemű)
  • 12 dkg tengeri só
  • 2 fej brokkoli
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 csokor snidling

Elkészítés

    Előkészítés: A burgonyát alaposan megmossuk, és héjában 1 liter 12 dkg tengeri sóval elkevert vízben puhára főzzük. A brokkolit rózsáira szedjük, és megmossuk.

    Elkészítés: A brokkolit forró, az ételízesítővel elkevert vízbe tesszük, és kb. 8 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és lecsepegtetjük. A snidlinget leöblítjük, apróra vágjuk. A burgonyát lecsepegtetjük, és kissé bevágjuk. A zöldségeket tányérra rendezzük, megszórjuk snidlinggel, és hollandi mártással leöntve tálaljuk. Grillezett, sült húsokhoz kitűnő köret. Más párolt zöldséggel is készíthetjük.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
    1 adag mártással: 516 kcal

Megjegyzés

Fotó: Maggi

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin