Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brassói aprópecsenye háziasan

60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

  1. A combot megmossuk, csíkokra vágjuk. A kis kockákra vágott füstölt szalonnát egy mélyebb lábosban az olajon kisütjük, majd félretesszük.
  2. A szalonnás zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a felaprított fokhagymát, a csíkokra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, egy csipet majoránnát is teszünk rá, majd a paradicsomot és a darált paprikát.
  3. Kevés vizet öntünk rá, fedő alatt puhára sütjük. Az elpárolgott vizet pótolhatjuk. Amikor kb. 20 perc elteltével megpuhult, megszórjuk pirospaprikával, belekeverjük a szalonnadarabkákat.
  4. Amíg párolódik a hús, a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk, és forró olajban kisütjük. Sózzuk, végül a kész raguval összekeverjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss