Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus brassói aprópecsenye

45 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag

Elkészítés

  1. Megmossuk és szárazra töröljük a húst, lehártyázzuk, szeletekre, majd 2 cm-es kockákra vágjuk. Megpucoljuk a burgonyát. Apróra vágjuk a megtisztított hagymát és a fokhagymát, a burgonyát 2-3 cm-es, a szalonnát, a paprikát, a paradicsomot 1 cm-es kockákra vágjuk.
  2. A burgonyát felhevített olajon vagy fritőzben aranybarnára sütjük, megsózzuk, majd papírtörlőre szedjük, és félretesszük.
  3. Egy vastag falú serpenyőben felmelegítjük a mangalica zsírt, hozzáadjuk a szalonnát és kisütjük. Beletesszük a hagymát, és közepes lángon üvegesre pirítjuk, majd a húst, és ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.
  4. Amikor a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a paprikát, és addig pirítjuk, amíg a hús szép piros nem lesz. A legvégén hozzáadjuk a pirospaprikát és 1 dl vizet. Fél percet forraljuk nagy lángon.
  5. A kész ragut a sült krumplira halmozzuk, átkeverjük, és frissen tálaljuk.

    11 SZAFTOS BRASSÓI, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI! >>> 

    BRASSÓI, PÖRKÖLT, BORSOS TOKÁNY - ALAPRECEPTEK MAGYAROS RAGUKHOZ >>>

    BRASSÓI HAGYOMÁNYOSAN - VIDEÓ >>>

Megjegyzés

Ha nem szeretnéd, hogy a paradicsomon rajta legyen a héja, akkor előbb kereszt alakba metszd be a héját, és dobd 1 percre forró vízbe. Így könnyen meg tudod hámozni. - ChefbagMME

Ezek is érdekelhetnek

Friss