Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagymakarikák joghurtos-uborkás mártogatóssal

Hozzávalók

  • A hagymakarikákhoz:
  • 2 fej vöröshagyma
  • 30 dkg liszt
  • 3 dl sör
  • 1/2 tk só
  • 3 ek kukoricakeményítő
  • 3 dl olaj a sütéshez
  • A mártogatóshoz:
  • 30 dkg natúr joghurt
  • 10 dkg tejföl
  • 1/2 db citrom
  • őrölt fekete bors
  • 2 db kígyóuborka
  • 2 db nagyobb csemegeuborka
  • 4 gerezd fokhagyma

Elkészítés

    1. A hagymákat meghámozzuk, vastagabb karikákra vágjuk, és azokat gyűrűkre bontjuk.
    2. A lisztet összekeverjük a sörrel, a sóval és a kukoricakeményítővel. Akkor jó, ha sűrűn folyós masszát kapunk. Ha túl sűrű, adjunk hozzá egy kevés sört, ha pedig túl híg, egy kevés lisztet. Pihentessük a tésztát 30 percig.
    3. A hagymakarikákat megforgatjuk a megmaradt lisztben, egy villa segítségével a tésztába mártogatjuk őket, majd lecsepegtetjük róluk a felesleget. Mindet aranyszínűre sütjük a felforrósított olajban, végül  konyhai papírtörlőre szedjük.
    4. A mártogatóshoz összekeverjük a joghurtot, a tejfölt, a citrom kifacsart levét, ízlés szerint sót, valamint borsot. Hozzáadjuk a megmosott, nagylyukú reszelőn lereszelt kígyóuborkát, az apróra kockázott csemegeuborkát és a megtisztított, lereszelt fokhagymát. Alaposan összekeverjük az egészet, majd tálalásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Ezzel kínáljuk a hagymakarikákat.

      MÁRTOGATÓSOK, SZÓSZOK >>>

      FŰSZERES HAGYMATÓCSNI JOGHURTOS MÁRTOGATÓSSAL >>>

      TEPSIBEN SÜLT HAGYMAKARIKÁK >>> 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin