A csipetkéhez lisztet egy edénybe öntjük, ráütjük a tojást, picit megsózzuk, és jó kemény, sima tésztát gyúrunk belőle. Ezután két ujjal egyforma darabokat csippentünk a tésztából, egy mozdulattal golyóvá formáljuk, és egy tálcára dobjuk szikkadni. Időnként elrendezzük a csipetkéket, hogy ne érjenek össze, mert könnyen összeragadnak.
A borsót és a répát kevés zsíron elkezdjük párolni - ha mirelit borsóval dolgozunk, azzal kezdjük, majd, ha kiolvadt, jöhet mellé a sárgarépa -, és kis idő múlva hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldjét és megszórjuk liszttel. Egy két pedig kavargatva dinszteljük, majd felöntjük vízzel, végül egy kis őrölt fűszerpaprikát is adunk hozzá és megsózzuk. Amikor elkezd forrni, beletesszük a csipetkét, és készre főzzük. Tálaláskor tejfölt adhatunk mellé.
A szobaszerű fürdők luxusát már nem csak elegáns hotelekben élvezhetjük. Néhány lakberendezési elem segítségével bárki megteremtheti otthoni wellnessközpontját.