Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Borsós zöldségleves csipetkével

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db sárgarépa
  • 1 ek liszt
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika
  • kevés zsiradék
  • A csipetkéhez:
  • 1db tojás
  • 12 dkg liszt
  • 1 csipet só

Elkészítés

    1. A csipetkéhez lisztet egy edénybe öntjük, ráütjük a tojást, picit megsózzuk, és jó kemény, sima tésztát gyúrunk belőle. Ezután két ujjal egyforma darabokat csippentünk a tésztából, egy mozdulattal golyóvá formáljuk, és egy tálcára dobjuk szikkadni. Időnként elrendezzük a csipetkéket, hogy ne érjenek össze, mert könnyen összeragadnak.
    2. A borsót és a répát kevés zsíron elkezdjük párolni - ha mirelit borsóval dolgozunk, azzal kezdjük, majd, ha kiolvadt, jöhet mellé a sárgarépa -, és kis idő múlva hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldjét és megszórjuk liszttel. Egy két pedig kavargatva dinszteljük, majd felöntjük vízzel, végül egy kis őrölt fűszerpaprikát is adunk hozzá és megsózzuk. Amikor elkezd forrni, beletesszük a csipetkét, és készre főzzük. Tálaláskor tejfölt adhatunk mellé.

      FINOMSÁGOK ZÖLDBORSÓVAL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin