Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Jókai bableves csipetkével

120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A babot előző nap beáztatom.

A karajt felkockázom, felteszem főni 2,5 liter vízben.

Elkészítem a csipetkét, hagyom száradni.

Megpucolom a zöldségeket, a répákat karikára, a zellert és a burgonyát kockára vágom, a hagymákat, petrezselymet aprítom, felkarikázom a kolbászt.

1,5 óra elteltével a füstölt húshoz adom a babot és a zöldségeket, fűszerezem. Elkészítem a rántást.

Amikor minden megfőtt, belerakom a kolbászt, beleöntöm a vörösbort, beleszaggatom a csipetkét, belekeverem a rántást.

Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek rá 2 kanál tejfölt, chilit.

Megjegyzés

Az igazi Jókai bableves csülökkel készül, de nekem ez volt most itthon, s lusta voltam ezért kimenni a piacra. Így is finom volt. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek