Elkészítés: 1.) A csontokat a bőrökkel alaposan megmossuk, és feltesszük annyi sós vízben főni, amennyi bőven ellepi. Belefőzzük a fokhagymákat is. Ha megfőtt, leszűrjük.
2.) A vékonyan felszeletelt sárga- és fehérrépát pici olajon megdinszteljük, majd 10 percig főzzük a csontlében.
3.) 1 tojásból, 1 evőkanál étolajból és 3 evőkanál lisztből nokedlit szaggatunk a levesbe.
4.) Legvégén beletesszük a zöldborsót, fehérborssal és csipetnyi cukorral ízesítjük. Ha kész, rászórjuk az apróra vágott petrezselymet. A combokból rántott húst sütünk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre