Elkészítés: Májunkat vágjuk szép vékony csíkokra, a szalonnát pedig kicsike kockákra. Varázsoljuk elő kedvenc teflonserpenyőnket, dobjuk bele a vajat és a szalonnát. Nagy lángon, kevergetve süssük, és ha a szalonna megüvegesedett, adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát is. Pár perc alatt pirítsuk aranybarnára, majd dobjuk rá a májat is, és továbbra is erős tűzön, mintegy 5 perc alatt pirítsuk meg. Hintsük meg a liszttel, kevergetve pirítsuk át, majd öntsük nyakon a húslevessel és a tejjel. Fedőt neki, és kis lángon pároljuk puhára.
Ha elkészült, gazdagítsuk a tejföllel, és adjunk neki egy kis stichet a citromlé segítségével.
Körítsük burgonyapürével, dobjuk fel vajon roppanósra pirított savanykás almakarikákkal, és kínáljunk mellé egy szép kékfrankost.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre