Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Birsalmás csirkemell

Hozzávalók

  • 2 db csirkemellfilé
  • vaj
  • bors
  • 10 dkg barna nádcukor
  • 1 db narancs
  • 1 dl fehérbor
  • 2 db birsalma
  • 5 dkg aszalt vörös áfonya
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 dl tejszín
  • párolt rizs

Elkészítés

    1. A csirkemellfilét kisebb vékonyabb darabokra vágjuk, és vajon puhára pároljuk fóliával letakarva egy serpenyőben. Sózzuk, borsozzuk, majd melegen tartjuk.
    2. A cukor felét aranysárgára olvasztjuk, hozzátesszük a reszelt narancshéjat, áthevítjük, és fehérborral kiforraljuk.
    3. A birset meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és a másik adag cukorral és kevés vízzel feltesszük főni. Kevés citromlével meglehet locsolni, hogy ne barnuljon meg. Az áfonyát beáztatjuk, és ezután tesszük a birsalmához. Együtt főzzük de nem szétfőzzük, csak puhítjuk, majd hozzákeverjük a narancsos szirupot.
    4. Az étkezési keményítőt a tejszínnel kikeverjük csomómentesre, és a már felpuhult ételt besűrítjük vele. Hozzáadjuk a húst, de nem keverjük össze. Ügyeljünk arra, hogy a birs ropogós-puha maradjon. Párolt rizzsel tálaljuk. 

    BIRSALMÁS-TEJSZÍNES CSIRKERAGU >>> 

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes