Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bécsi kalács

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 75 dkg liszt
  • 1 evőkanál cukor (ha édes tésztát szeretnénk, akkor legalább 3-4 evőkanál cukrot tegyünk bele!)
  • 1 teáskanál só
  • 2 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 4 dkg élesztő
  • 1 citrom reszelt héja
  • liszt a kidolgozáshoz
  • A kenéshez:
  • 1 tojás

Elkészítés

    Elkészítés:
    1.) A hozzávalókat kenyérsütő gépben bedagasztjuk, megkelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk.
    2.) Kettévágjuk: egy kisebb és egy nagyobb darabra. A nagyobb darabból 2 rudat sodrunk, és összefonjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük felvert tojással összekevert vízzel.
    3.) A kisebb tésztadarabból szintén 3 rudat sodrunk, és copfot fonunk, majd ráhelyezzük a nagyobb kalácsfonatra. Megkenjük a maradék tojással, majd 30 percig langyos helyen pihentetjük a kalácsot.
    4.) Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra, és a kalácsot kb 50-55 perc alatt készre sütjük benne.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

micsuda
kalács-monster, mega-kalács.. mindenkinek hasonló asszociációi vannak úgy tűnik... Holnap húsvét és kéééészül megint :))
erika52
Most próbáltam ki ezt a receptet. Még forró, de alig várom, hogy megkóstoljuk. Igazi mega-kalács lett, olyan családi méretű és csodálatos. A fonást még egy kicsit gyakorolnom kell, de nem baj, lesz rá alkalmam, mert sokszor fogom megsütni. Köszi a receptet!!!
Morzsálós Mirza
Hűűdeügyes vagy! :-) Jó kirándulást és szép időt kívánok nektek sok szeretettel és még egyszer gratulálok! :-)) Puszi: Mirza
micsuda
le is fotóztam, persze már csak a fele volt meg, plusz nem ide készült eredetileg a kép és melléraktam a hozzá készült mosolygós kacsazsíros mirza-zsemléket is, azok sajnos háttérbe szorultak a reggelinél, de mivel kirándulni megyünk, szükség lesz rájuk a hétvégén :)
Morzsálós Mirza
Szia Micsuda, nagyon örülök, hogy ilyen nagy sikert arattál a kaláccsal. Én is épp ma gondoltam arra, milyen jó lenne holnap reggelire kalácsot enni, a közértben olyan szárazak voltak tegnap, nem volt kedvem kipróbálni őket. Még egyszer gratulálok, és örülök a kalács-monsternek! :-)))) Mirza
micsuda
Mirza, nagyon köszönöm a receptet, megsütöttem, és ez az első kalács, ami úgy jó ahogy van! (jó, egy árnyalattal több sót raktam bele, de ez azért van, mert eddig minden kalácsom sótlan lett, ugyebár a legtöbben lekvárhoz sütik, de mi sósszájúak vagyunk, sonkához, tojáshoz. Óriási darab lett (férjem kalács-monsternek becézte), már a tésztánál láttam, hogy itt minden rendben lesz, mert egyáltalán nem ragadós, fényes szép kelttészta esett ki a gépből. Eddig soha nem csináltam saját kalácsot húsvétra, mert a boltihoz hasonlót nem tudtam kreálni, de idén másképp lesz, ez volt a főpróba ma!
pazipa0
Roppant kevésnek tűnik a folyadék, minimum 4 dl-t tudnék elképzelni hozzá.

Hasonló Receptek

Magazin