Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bazsalikomos parmezános pogácsa

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 10 dkg fagyos zsír
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 1 ek só
  • 1 tk őrölt bors
  • 1/2 maréknyi aprított bazsalikom
  • 1 db tojás
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 1 dl tejföl
  • 1 tk cukor
  • 1 db tojás a kenéshez
  • magok a szóráshoz

Elkészítés

    1. A tej fölt meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt, majd félretesszük.
    2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sajtot, a borsot és összemorzsoljuk a zsiradékokkal, azután hozzáadjuk a bazsalikomot, a tojást, az élesztős tej fölt és az egészet egynemű tésztává gyúrjuk. (Ha szükséges adjunk hozzá még tej fölt, vagy ha lágyabbra sikerülne, gyúrjunk hozzá lisztet.)
    3. A tésztát letakarva 30 percig pihentetjük, majd lisztezett deszkára borítva kb 2 cm - es vastagságúra nyújtjuk és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
    4. A kiszaggatott tésztát sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, megkenjük a tetej üket enyhén felvert tojással és megszórjuk magokkal. 20 percig pihentetjük, majd 180°C - ra melegített sütőben aranybarnára sütjük.

    SAJTOS, LEVELES, MAGOS, ZÖLDSÉGES: VARIÁCIÓK POGÁCSÁRA! >>> 

    SÓS VENDÉGVÁRÓK >>>

    VENDÉGVÁRÓ POGÁCSÁK >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin