Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bárányhússal töltött birsalma

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A birsalmát meghámozzuk, félbevágjuk, csumáját kimetszük. A fél birsalmákat ezután citromos, forrásban lévő vízben 3 percig főzzük, a tűzről lehúzzuk, levében hűlni hagyjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk. A húst hozzáadjuk, kevergetve fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk, végül az áttört sárgaborsót is belekeverjük.

A fél birsalmákat peremes tepsibe tesszük, a főzőléből 2 decit aláöntünk. A húsos masszát az almákba púpozzuk, mindegyikre 1-1 kávéskanál mézet locsolunk, vajat morzsolunk rájuk, végül előmelegített sütőben, kis lángon 30 percig sütjük. Melegen tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek