Elkészítés: A birsalmát meghámozzuk, félbevágjuk, csumáját kimetszük. A fél birsalmákat ezután citromos, forrásban lévő vízben 3 percig főzzük, a tűzről lehúzzuk, levében hűlni hagyjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk. A húst hozzáadjuk, kevergetve fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk, végül az áttört sárgaborsót is belekeverjük.
A fél birsalmákat peremes tepsibe tesszük, a főzőléből 2 decit aláöntünk. A húsos masszát az almákba púpozzuk, mindegyikre 1-1 kávéskanál mézet locsolunk, vajat morzsolunk rájuk, végül előmelegített sütőben, kis lángon 30 percig sütjük. Melegen tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre