Elkészítés: Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, majd kibélelünk vele egy tortakarikát. 180 fokos sütőben félig megsütjük, és hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a margarint, a porcukrot, a tojássárgáját és a vaníliás cukrot habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a szitán áttört túrót és a búzadarát. A végén a tojásfehérjét habbá verjük a kristálycukorral, és belekeverjük a túrós alapba.
A félig megsült tésztát vékonyan bekenjük baracklekvárral, és ráöntjük az elkészített túrótöltelék felét. A szeletekre vágott barackbefőttet beleszórjuk, majd a többi tölteléket is ráöntjük, elsimítjuk, és 170 fokos sütőben 40 percig sütjük. Sütés után egy órát hagyjuk hűlni, majd porcukorral vagy forró baracklekvárral tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre