Az almák tetejét levágjuk, majd középen kivájjuk. Érdemes vastagabbra hagyni az oldalát és az alját, hogy sütéskor ne essen szét a gyümölcs. A kivájt részeket apróra vágjuk.
A krém hozzávalóit összekeverjük, majd belekanalazzuk az almákba. A morzsához a lisztet és a cukrot összekeverjük, majd kis darabokban hozzáadjuk a vajat és morzsás állagúra keverjük az ujjunkkal. Ezt rászórjuk az almákra, majd előmelegített sütőben 170 fokon 12 percet sütjük. Akkor jó, ha a a morzsa már szép aranybarna.
A karamellhez a cukrot felolvasztjuk, majd amikor elkezdett barnulni, óvatosan hozzáadjuk a vajat és gyors mozdulatokkal belekeverjük a masszába. Ezután a tejszín következik, amivel hasonlóképp járunk el. Végük az apróra vágott almákat is belekeverjük. A diót egy serpenyőben megpirítjuk majd durvára vágjuk.