Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Amerikai rácsos-almás pite

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 10 dkg zsír
  • 1/2 pohár tejföl (kicsi)
  • A töltelékhez:
  • 5-6 db alma
  • fahéj
  • cukor
  • A süti mellé:
  • tejszínhab
  • vanília fagyi

Elkészítés

  1. A tészta száraz alapanyagait egy tálba öntjük, egyszer átkeverjük. Hozzáadjuk a zsírt, és kézzel elkezdjük összedolgozni a tésztát. Hogy a tészta rendesen összeálljon, tejfölt adunk hozzá, annyit, hogy jó állagú legyen a tészta (könnyen formálható)! A piteformát kizsírozzuk, szórunk bele egy kis lisztet is.
  2. A tésztát két részbe szedjük, az egyik egy picit legyen nagyobb. A nagyobb adag tésztát kör alakúra nyújtjuk, és ezt fektetjük a piteformára. A formán túllógó részeket leszedjük és a maradék tésztához gyúrjuk.
  3. Eközben az 5-6 darab lereszeljük (nagy lyukú reszelőn) meghámozott almát, ízlés szerint fahéjjal és egy kevés cukorral édesítjük. Az így kapott tölteléket a tésztára halmozzuk, és egyenletesen eloszlatjuk.
  4. A maradék tésztát kinyújtjuk, és ujjnyi széles csíkokat vágunk belőle, majd berácsozuk a pite tetejét. Ha még marad tészta, azzal tetszés szerint tovább díszíthető a sütemény.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss