Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csíkos almás pite

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50kdg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 tojás sárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • cukor ízlés szerint (kb. 25-30 dkg)
  • A töltelékhez:
  • 3-4 szem nagyobb alma
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 kis üveg lekvár (ki melyiket szeret)
  • 1 kávéskanál fahéj
  • cukor
  • durvára tört dió
  • búzadara a szóráshoz

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához az összes hozzávalót tálba teszem és összegyúrom. Ha nem akar összeállni rendesen, akkor tehetünk hozzá annyi tejet, hogy nyújtható legyen. 3 egyforma gombócra osztom, az egyikbe belegyúrom a kakaóport.

Ezután az almát megpucolom, lereszelem, egy lábasba teszem, ízlés szerint cukorral (ha nem túl édes az alma, akkor én 4-5 evőkanállal szoktam) és az őrölt fahéjjal közepes lángon addig főzöm, amíg az alma szétesik (kb. 5 perc).

Kikent, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtom az egyik sárga tésztát, megkenem a lekvár felével, majd megszórom dióval. Ezután a kakaós lap következik, amit megszórok nagyon vékonyan búzadarával, ráöntöm az almát, elsimítom, rákenem a lekvár második felét, majd ezt is megszórom dióval. Ezután befedem a maradék tésztalappal.

Kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütöm. Ha kihűlt, porcukorral megszórom a tetejét.

Ezek is érdekelhetnek

Friss