Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almával sült marhahátszín

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg marhahátszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 2 mokkáskanál curry
  • 4 evőkanál mustár
  • olívaolaj
  • étolaj a sütéshez
  • 1,5 dl félszáraz fehérbor
  • alma (vagy körte)

Elkészítés

    Elkészítés: A hátszínt ujjnyi vastagra szeleteljük, minden oldalát sózzuk, borsozzuk, curry-mustár-olívaolaj keverékével megkenjük. A pácolt hússzeleteket egy tálba tesszük, az
    apróra vágott vöröshagymát és a zúzott
    fokhagymát rászórjuk úgy, hogy jusson a hús közé is. Lefóliázzuk, és hűtőben 2-3 napig pácoljuk (naponta átforgatjuk).

    A tálból kivesszük a hússzeleteket,
    lekaparjuk róla a hagymadarabokat. Egy serpenyőben olajat hevítünk, a húst egyeként hirtelen átsütjük, amíg elveszti a színét.

    A hússzeleteket jénaiba vagy tepsibe tesszük, ráöntjük a páclét, ha kell, még egy kis olajat is. Ezután ráöntjük a fehérbort, lefóliázzuk, és megsütjük. Egyszer megfordítjuk a hússzeleteket, ekkor almagerezdeket teszünk mellé, majd készre sütjük.

    Burgonyapürével tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

cukorka3
sertéscombbal is isteni+körtével:)

Hasonló Receptek

Magazin