Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás pite mandulával

2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók egy 30x40 cm-es tepsihez:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt (fele fehér tönkölyliszt)
  • 15 dkg főtt áttört burgonya
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg cukor (xilit)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojás+1 tojás sárgája
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 2 kg alma
  • 5 dkg vaj
  • 1/2 citrom leve
  • kb. 10 dkg barnacukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • 5-10 dkg mazsola
  • Valamint:
  • kb. 15 dkg sárgabaracklekvár
  • 10 dkg őrölt mandula
  • A tetejére:
  • 1 tojás sárgája+pici tej
  • kb. 4 evőkanál szeletelt mandula

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a lisztben elmorzsolom a vajat, a többi hozzávalóval összegyúrom, a hűtőben pihetetem, ameddig a tölteléket elkészítem.

    Az almákat hámozom, darabolom, kis lapokra szeletelem, a vajban a többi hozzávalóval kb. 10 percig párolom, belekeverem a mazsolát.

    A tészta felét tepsibe nyújtom, megkenem lekvárral, meghintem mandulával, rásimítom az almatölteléket. A maradék kinyújtott tésztával befedem, tojással lekenem, villával megszurkálom, előmelegített 170 fokos (légkeveréssel) sütőben kb. 25 perc alatt megsütöm.

    Langyosan szeletelem és tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

gaby53
Köszönöm, kedves vagy Rommie! :-) Hozzá tenném, hogy a felhasznált almafajta nem volt lédús, inkább enyhén kásás. Azért volt elég a rövid párolás, mert szinte levet sem engedett.
Rommie
Vicces, hogy a mizo gombamód ránőtt a \"tetejére\" szóra is xD Amúgy nagyon király ez a recept.

Hasonló Receptek

Magazin