Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almapüré

default user icon
3 3.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személyre:
  • 8 db jonathán alma
  • pár csepp citrom

Elkészítés

    Elkészítés: Jonathánból a legjobb, de ízlés szerint bármilyen alma lehet.
    Az almákat meghámozom, cikkekre vágom és egy pici citromlével meglocsolom, hogy ne barnuljon meg. Hőálló tálban a mikróban addig sütöm (főzöm), amíg villával pépszerűen összetörhető. Szerintem még cukor sem kell bele, mert a jó magyar alma zamatos, édes. Sültekhez el sem lehet képzelni finomabb *savanyúságot*.

Megjegyzés

Annyira finom, hogy a két fős adagot képes vagyok egyedül megenni. Lehűtve a legjobb.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Hogy lehet az, ha darabonként árválkodik az alma napok óta a konyhában biztosan nem fogy el... ha megpárolom vagy turmixolom, akkor a sok is kevés... :) Ilyen ételmentőnek jó ez a recept. Köszi!
Sara1999
Remélem ízleni fog a szüleimnek.Csak egy kis könnyen elkészíthetőt kerestem és megteláltam ezt.Beszámolok majd ,hogy,hogy ízlett nekik.
zsuzscsi82
Almapürét én is szoktam készíteni, de én rajtahagyom az almán a héjat. Nagyon jól megpuhul. Én párolni szoktam nagyon pici vízben az almákat, turmixolni nem szoktam, csak villával összetöröm, s már kész is a püré. Én desszertként vagy köretként fogyasztom.

Hasonló Receptek

Magazin