Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Áfonyaleves

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg áfonya
  • 1 liter víz
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2,5 dl fehérbor
  • 10 dkg cukor
  • 1 dkg étkezési keményítő
  • A habhoz:
  • 2 tojásfehérje
  • 5 dkg cukor

Elkészítés

    Elkészítés: Az áfonyát a vízzel, a fehérborral, a cukorral és a citromlével közepes hőmérsékleten 5 percet főzzük, majd összeturmixoljuk. A keményítőt kevés hideg vízzel elkeverjük, és a levesbe öntjük, 1-2 perc alatt hagyjuk, hogy kissé besűrűsödjön. Lehűtjük.

    A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, evőkanállal kiszaggatva, enyhén sós vízben kifőzzük.

    A levest a galuskákkal tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin