Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezt a menüt kapják a kismamák abban a kórházban, ahol Katalin hercegnő szült

default user icon
MME
Tény, hogy szülés után, az újdonsült anyukák, amilyen hamar csak lehet, hazamennek a kórházból. Alig várják, hogy megkapják az elbocsátó szép üzenetüket, hogy többek között a közös fürdőszobától, a többi síró kisdedtől, és a híresen rossz kórházi koszttól mielőbb szabaduljanak. Így van ez, nem csak Magyarországon, Angliában is - kivéve, ha valaki ott szül, ahol Katalin hercenő tette ezt, immár három alkalommal.

Ana Klemencic Cabuk, egy richomondi illetőségű, 36 éves, kétszeres édesanya ugyanabban a paddingtoni St. Mary kórház Lindo szárnyában adott életet szeptemberben Mia nevű kislányuknak, ahol Katalin hercegnő az egyelőre még csupán a "herceg" utónevet viselő, harmadik gyermekének. 

Ana hat napig volt kórházban, és nem, hogy nem esett nehezére az ott töltött időt kibekkelni, de szinte nehezékre esett elhagyni az - ő szavaival élve - "ötcsillagos hotel szintű szolgáltatást" biztosító intézményt.

Ennek persze az ára is megvolt: egészen pontosan 10 000 fontba, azaz körülbelül 3,5 millió forintba került a teljes ellátás, amely a következőket tartalmazta: a szülés lebonyolításán - és az 1300 fontos, extra epidurális érzéstelenítésen - túl, egy egyágyas, pótágyazható hatalmas szobát, saját fürdőrészleggel, tisztálkodó és testápoló szerekkel; egy többopciós, á la carte reggeli, ebéd és vacsoramenüt a házaspár mindkét tagjának, és természetesen a klasszikus ötórai teát.

"Bármit választhattunk az étlapról, minden nap feljöttek, és megkérdezték, hogy én és férjem mit szeretnénk fogyasztani. A szülés napján olyan reggelit kaptam, hogy egy luxushotel svédasztalánál éreztem magam: volt klasszikus angol reggeli, péksütemények, frissen facsart narancslé, lekvárok... Az ötórai tea pedig pont olyan volt, mint egy étteremben: voltak szendvicsek, kekszek, sütemények, csodálatosan tálalva, és számos tea közül választhattunk, a klasszikus angoltól a kamilláig - meséle Ana a brit The Sun magazinnak.

"Ha akartam volna, pezsgőt és bort is kaphattam volna, de nem akartam túlzásba esni. A vacsora lasagne volt és panna cotta, amit imádok, úgyhogy dupla adagot kértem. Isteni leveseik voltak, ami nagyon jól esett a szülés utáni órákban."

Tehát Katalin hercegnőnek is igazán királynői dolga lett volna a kórházban - ha akár egyetlen éjszakát is ott töltött volna - de az udvari protokoll szerint, a szülés után alig 6 órával visszavonultak a Kensington Palotába, hogy férjével Vilmossal, Sarolta  hercegnővel és  György herceggel, édes ötösben, családi körben töltsék az első éjszakát az újszülött kisherceggel.

EZÉRT A 4 ÉTELÉRT RAJONG KATALIN HERCEGNÉ >>> 
EZ AZ EGYSZERŰ ÉTEL ENYHÍT A VÁRANDÓS KATALIN HERCEGNŐ ROSSZULLÉTEIN! >>> 
EZÉRT AZ ÉDESSÉGÉRT RAJONG KATALIN HERCEGNÉ >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss