Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

A legfinomabb almatorta

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 14 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 6 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 5 dkg mogyoró
  • 5 dkg mandula
  • 5 dkg dió
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 4 db alma (nagy)
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1 ek barna cukor

Elkészítés

    1. A hideg vajat összemorzsoljuk a liszttel, majd összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával. Pár perc múlva kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kerek, 24-26 cm átmérőjű formát. Berakjuk a hűtőbe egy órára legalább, de legjobb, ha egy egész éjszakára.
    2. A dióféléket sütőben vagy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd aprítógépben addig daráljuk, míg a benne lévő olajtól el nem kezd összeállni. Kivesszük, összekeverjük a vajjal, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Végül hozzákeverjük a két egész tojást is.
    3. A tésztát elővesszük a hűtőből, sütőpapírt terítünk rá, sütőbabot vagy más nehezéket szórunk rá, és 190 fokra előmelegített sütőben 10-13 perc alatt félig megsütjük. Kivesszük, leszedjük róla a nehezéket és a sütőpapírt. Rárakjuk a meghámozott, szeletekre vágott almát, megszórjuk a fahéjjal és a barna cukorral, a tetején elosztjuk a diós krémet.
    4. Visszatoljuk a 170 fokos sütőbe, készre sütjük. Langyosan vagy hidegen szépen lehet szeletelni.

    ALMATORTA MARCIPÁNRÉTEGGEL>>> 

    MÁKOS ALMATORTA LISZT NÉLKÜL (GLUTÉNMENTES)>>> 

    GYÖMBÉRES KEVERT ALMATORTA>>> 

Megjegyzés

A pitetészta helyett használhatunk készen kapható linzertésztát is, egyszerűbb és gyorsabb lesz a sütemény elkészítése. Recept és fotó: Vidék íze magazin

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin