Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

8+2 pohár víz minden nap!

Napi 2 liter vízre van szüksége a szervezetnek - halljuk és olvassuk mindenhol. Valóban így van, de sokaknak gondot okoz ennyit inni. A következő segítséggel bárki rászoktathatja magát a 2 literre!

A szervezetnek szüksége van a vízre. Bőrünk mintegy 7 liter vizet tartalmaz, agyunknak 90%-a, testünknek pedig 60%-a víz! Nem csak azért kell innunk, hogy ki ne száradjunk, hanem azért is, hogy a víz kimoshassa a szervezetből az amúgy lerakódó méreganyagokat.

2 liter vizet egyszerre - vagy akár kétszerre - meginni lehetetlenség. Ezért figyeljünk arra, hogy a napi ritmusunkban mindig helyet kapjon egy-egy pohár víz. A legegyszerűbb megoldás, ha rendszert adunk ivási szokásainknak.

Mikor igyunk 1-1 pohár vizet?
- Felkeléskor
- A munka kezdetekor
- A délelőtti kávézáskor
- Ebéd előtt
- Ebéd után
- A délutáni kávézáskor
- Amikor hazaérünk
- Lefekvéskor

Eddig 8 pohár vizet ittunk. Ha ehhez hozzáveszünk még egy pohár gyümölcslevet vagy vizet az étkezések alatt, akkor meg is van a napi 2 liter vizünk. És akkor a levesekről még nem is beszéltünk. Meg a turmixokról, smoothie-król, ezek uzsonnára tökéletesek!

Ugye hogy még csak nem is megterhelő!

Mindent az ásványvízről >>>

A szép bőrhöz is fontos a sok folyadék >>>

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Hozzászólások

kergebirge
Azt olvastam, hogy a kávé kétszer annyi folyadékot vesz el a szervezettől, mint amennyit bevisz. Tehát a kávézáskor három pohár vizet kéne inni, hogy egy pohár pluszban legyünk.. így máris nem olyan egyszerű a dolog.
sincica
a sör szerintem nem számít bele mert alkohol amely vizet von ki a szervezetedből
sincica
ez tetszik nekem én sem iszok elég folyadékot naponta, de így betartható szerintem is
nka8@freemail.hu
Szerintem a leves is beletart na meg a sör is, de ne felejtsük el, ha kávél van napközben akkor + még egy pohár viz, ugyanis a kávé inkább az ellenkező hatást hozza. Úgy hogy ha napi két kávé akkor napi 12 pohárral kell számítani :)
mihistvan@vipmail.hu
Na és sörrel nem lehet ugyaezt?
Charlie 41
Na de a levesekről megfeledkeztek?

Magazin