1. Balut a Fülöp-szigetekről
Ez az étel valójában főtt kacsa embrió, sóval vagy csilivel, fokhagymával és ecettel tálalva. Az embrió héj még rajta van, fel kell törni, a levet kiszippantani, majd a héjat leszedni és megenni. Állítólag nagyon finom. Nyamm...
2. Escamoles Mexikóból
Ez az étel a Liometopum hangya lárvájából készül. Mexikó középső részén fogyasztják leginkább, a múltban pedig az aztékok csemegéjeként tartották számon. Gyakran szervírozzák tacoban vagy omlettel, de ne lepődjünk meg, ha Mexikóban önmagában kerül a tányérunkra a lárva kupac. Már, ha merünk ilyet rendelni.
3. Casu Marzu Olaszországból
Nem kell távoli helyekre elutaznunk, hogy bizarr fogásokat kóstolhassunk. Itt van például ez az első ránézésre ártatlannak tűnő olasz fogás, a Casu marzu. Az angol fordítás viszont lerántja róla a leplet: rohadt sajt. A szardíniai juhsajt arról híres, hogy élő sajt lárvákat tartalmaz, amik a fermentációs folyamatot segítik elő. Néhányan eltávolítják a lárvákat evés előtt. Néhányan meg nem.
+1. Sannakji Dél-Koreából
Nyers polip. Egészen pontosan kicsit még élő nyers polip. A még élő polipot kis szeletekre vágják, meglocsolják szezám olajjal, megszórják szezám maggal és azonnal tálalják. Városi legendák szerint többen megfulladtak evés közben, a még élő és meglehetősen bosszúálló soklábúak ficánkolásától.