Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

15 villámtipp a karcsúságért

default user icon
MME
Néha a legkisebb a legjobb: apró változtatásokkal is elérhető az álomalak! Ezek a tanácsok tényleg segítenek, ha ahelyett, hogy fogyókúraszerűen alkalmazzuk, inkább beépítjük őket az mindennapjainkba.

1.Többször, kevesebbet

A fogyókúra lényege nem az, hogy az ember egyik napról a másikra hirtelen semmit nem eszik, mert ennek a következménye mindig az, hogy a leadott kilók később kamatostul jönnek vissza. Inkább vezessük be a napi ötszöri étkezést – és nagyon ügyeljünk a mennyiségre!

2.Vásárlás jóllakottan

Ha korgó gyomorral indulunk el beszerezni az ennivalót, előfordul, hogy többet vásárolunk a kelleténél, és olyan finomságok is a kosarunkba kerülnek, amik nem férnek bele a diétánkba.

3.Adjuk meg a módját!

Soha ne együnk kutyafuttában! Szépen terítsünk meg, gusztusosan rendezzük el az ételt a tányéron, együnk lassan, és minden falatot alaposan rágjunk meg. Így elkerülhetjük, hogy túlegyük magunkat, a jóllakottságérzet ugyanis csak egy bizonyos idő elteltével jelentkezik.

4.Mozgás nélkül nem megy

Eddig nem sportoltunk? Nem kell rögtön maratont futnunk – kezdjük azzal, hogy például gyalog megyünk fel a lift helyett, vagy egy buszmegállóval hamarabb szállunk le a járműről. Kezdjünk el úszni járni, vagy tegyünk hosszabb sétákat a lakóhelyünk környékén.

5.Mi a baj?

Gyakran nassolunk? Akkor kezdjük el tudatosan figyelni, hogy mikor nyúlunk a csoki vagy a chips után! Este annyira kimerültek vagyunk, hogy csak a csoki jelenthet vigaszt? Inkább üljönk bele egy kád illatos vízbe, és relaxáljunk! Az állandó stressz miatt nyúlunk folyton a ropi után? Inkább végezzünk légzőgyakorlatokat, vagy még jobb, ha mozgással vezetjük le a feszültséget!

6.Víz, víz, víz!

Az ember, ha nem figyel rá tudatosan, hajlamos jóval kevesebbet inni a kelleténél, pedig a napi 1,5-2 liternyi folyadék bevitele – víz, gyógytea és friss, nem cukrozott gyümölcslevek formájában – nagyon fontos. A munkahelyünkön mindig legyen a kezünk ügyében egy palack víz!

7.Nyers modor

A friss zöldségek és gyümölcsök vitamindúsak és ásványi anyagokban gazdagok. Uzsonnára vagy tízóraira bármelyik idénygyümölcs remek választás, és a szendvicsek, húsételek mellé is mindig együnk valamilyen friss zöldséget vagy vegyes salátát!

8.Mérlegelés

Általában nem ajánlják, hogy a fogyókúrázó mindennap mérlegre álljon, hiszen a kilók nem egyik napról a másikra ugranak le az emberről. A legcélravezetőbb az, ha hetente egyszer és mindig reggel mérjük meg magunkat! Az is fontos, hogy ne csak a súlyunkat figyeljük, hanem az elvesztett centiket is.

9.Csak lassan!

Ne akarjunk egyik napról a másikra „lefogyni”! A szakértők szerint heti 0,5-1 kg súlyvesztés az ideális, de ez persze attól is függ, ki mekkora súlyfelesleggel rendelkezik!

10.Segítség

Ne féljünk segítséget kérni! Az orvosok, dietetikusok támogatni tudnak abban, hogy egészséges módon és tartósan szabaduljunk meg a súlyfeleslegétől, és azt is megmondják, mennyit kell pontosan leadnunk.

11.Sóstop

A só még mindig a legnépszerűbb ízesítő, pedig jó tudni, hogy a túlzásba vitt fogyasztása ártalmas lehet! Épp ezért amikor csak lehet, használjunk inkább friss vagy szárított zöld fűszereket és borsot!

12.Keressünk új hobbikat!

Unalmunkban csipegetünk? Úgy kerülhetjük el a dolgot, hogy valami új elfoglaltságokat keresünk magunknak. Ez ugyanúgy lehet a gyöngyfűzés, a hastánc vagy a blogírás, mint egy új könyv elolvasása vagy a falmászás, a lényeg, hogy ne a tévézést válasszuk!

13.Ha egyedül nem megy...

Sokszor megpróbáltunk életmódot váltani, de egy idő után mindig a kifogások győztek? Kérjük meg a legjobb barátnőnket vagy a párunkat, hogy a kritikus pillanatokban támogassanak minket! A legjobb, ha közösen vágunk bele az életmódváltásba.

14.A fénykép ereje

A fogyókúra kezdetekor készíttessünk magunkról egy teljes alakos fotót, és tűzzük ki azt a hűtőre. Kéthetente-havonta mindig készüljön egy újabb kép, amit tegyünk az addigiak mellé. A jól látható eredmény inspirálni fog minket!

15.Ne adjuk fel!

Minden súlyvesztéskor vannak holtpontok, amikor a mérleg nyelve jó ideig egy helyben áll. A lényeg, hogy ilyenkor se adjuk fel, és ne vigasztalódjunk magát kalóriadús falatokkal, hanem kövessük továbbra is az új életmódot! Egy idő után újra elindul a súlyvesztés, az eredmény pedig kárpótolni fog a kis „szünetért”...

TIPPEK A TAVASZI TISZTÍTÓKÚRÁHOZ - ÍGY CSINÁLD, HOGY HATÁSOS LEGYEN! >>> 

4 + 2 TUTI TIPP A LAPOS HASÉRT >>> 

21 NAPOS DIÉTA: TELJES ÁTALAKULÁS, ÉHEZÉS NÉLKÜL! >>> 

Ezek is érdekelhetnek